Dylan Moran nasmijao Lisinski

Publika male dvorane zagrebačkoga Lisinskog u petak i subotu navečer uživala je u smijehu.

Dylan MoranNastup stand up komičara svjetskog renomea, Irca Dylana Morana, prštao je britkim humorom. Ponekad je bilo upravo teško pratiti brzinu kojom prelazi iz skeča u skeč, način na koji besprijekorno spaja gotovo nespojive teme, razrađenost i slojevitost pojedinih ideja ostavlja bez daha… Briljantno je jedina riječ kojom bi se to dalo opisati!

Kuda smjera nastup s turneje ‘Yeah yeah’ bilo je jasno čim je Dylan publiku pozdravio na hrvatskom jeziku, svojevrsni mali znak pažnje. Ali, ni publika nije ostala dužna pa su se ubrzo na Dylanovom stolu pronašla dva kolača i pripadajući pribor. Razlog za ovo – zafrkancija na temu zdrave kuhinje i slatkiša koji spadaju u red ‘smrtonosnih namirnica’. Dokaz je to da domaća publika, a bila je mahom u dobi od dvadeset do trideset pet godina, jako dobro zna standardan Dylanov program. Nije bilo ‘izgubljenih u prijevodu’, čak je u jednom trenutku Dylan i sam testirao jezično znanje publike, ali nitko se nije dao smesti. Nastavio je bockati okupljene s  čitanjemn’svoje’knjige, koja bi u najmanju ruku mogla naslijediti bestseller ’50 nijansi sive’. Dotaknuo se ‘Igre prijestolja’ i akcijskih filmova kao markera u današnjoj kulturi, ali je zapravo fascinantno kako u običnim, svakodnevnim, temama pronalazi dublji smisao: razlike između muškarca i žene, tenzije između bračnih drugova, dječje poimanje autoriteta, odnos vlasnik-kućni ljubimac, starenje, religija, privlačnost, smrt…  Savršeno jednostavno!

Naizgled mrzovoljan, on je zapravo jako oštar i fokusiran, a zapažanja su mu beskrajno šarmantna i pronicljiva. Tjera vas da svaki skeč u glavi vrtite ponovo i ponovo, jer na taj način iščitavate potpuno novu dimenziju Dylanove duhovitosti. Oprostio se s publikom uz jedan neplanirani, spontani bis, ali se nadamo da će uskoro ponovo doći i razveseliti nas novim stand up materijalom. I da će taj put nastup biti u dvorani većeg kapaciteta. Dva nastupa, mjesec dana ranije rasprodana, u maloj dvorani Lisinski govore tome u prilog.

Nastup stand up komičara Dylana Morana, a prethodno i mega zvijezde Eddieja Izzarda, organizirali su: program London Calling Club, KD Vatroslav Lisinski i agencija Mick Perin Worldwide. Ista ekipa u prosincu predstavlja vrhunske komičare londonske stand up scene, te posebnu obiteljsku atrakciju – program Soho Theatrea. Ne propustite 7. i 8. prosinca kada će se Lisinski ponovo oriti od smijeha.

Aquarius
Foto: Petar Glebov/Pixsell

Tagged: , , , , , , , , ,