Hrvatski startup Cidrani: Utrka za Grand Prix u Parizu

Dok se svi brinemo oko pandemije i onoga što nosi na svjetskoj ekonomskoj razini, Nika Pintar i Bruno Balen, osnivači hrvatskog startupa Cidrani, odlučili su uložiti u kreiranje prehrane sutrašnjice i oduprijeti se najavama teškog gospodarskog razdoblja.Potvrda njihova truda nije izostala te iz Pariza stižu lijepe vijesti: njihova linija funkcionalnih dodataka jelima Cidrani Four Seasons dobila je priznanje jednog od vodećih svjetskih prehrambenih sajmova – SIAL Paris.

Iako su tek nedavno izašli s istoimenom gastro linijom – Four Seasons (četiri godišnja doba), postali su dio ‘SIAL Innovation selekcije 2020’ u sklopu SIAL Pariz sajma, na kojem se predstavljaju inovativni funkcionalni prehrambeni proizvodi, a koji se odvija svake druge godine. Stručni žiri dodijelio je Cidrani Four Seasons liniji priznanje s kojim ulaze u utrku i za glavnu nagradu, SIAL Grand Prix Innovation Awards.

Simfonijske snage koje prolaze višefazni proces fermentacije koji sljubljuje jabučni ocat, sirovi med te fermentirano začinske bilje (đumbir, kurkuma, komorač i korijander), mediteransko bilje (ružmarin, borovice i lavanda), okusi dimljene paprike, čilija i kumina, kardamoma, klinčića i cimeta, stručni žiri u kategoriji ulja i octeva, nije ostavio ravnodušnim.

‘Ponosni smo što su upravo Four Seasons proizvodi Ver, Aestas, Autumnus i Hiems osvojili ovako prestižnu nagradu u međunarodnim razmjerima. Ovo nam je priznanje od velikog značaja i potvrda našoj posvećenosti inovacijama i Cidrani brendu. Veselimo se daljnjoj simfonijskoj utrci za Grand Prix nagradu’, ističu Nika Pintar i Bruno Balen.

Cidrani se, inače, na tržištu istaknuo u razvijanju inovacija i istraživanja na području fermentacije s fokusom na visoku količinu mikronutrijenata u proizvodima. Trenutno u svom portfelju imaju sedam proizvoda: Cidrani Original – živi jabučni ocat s ‘wild mother’ kulturom, Cidrani Honey – infuziran sirovim medom te četiri Cidrani Four Seasonsa – inovativan spoj živog octa, fermentiranog začinskog bilja i sirovog meda, bogat probioticima, enzimima i mikronutrijentima.

Ž. B. / Foto: Vedrana Orlović i Marina Obradović


Tagged: , , , , , , , , ,