Jovanotti: Jova Beach Party

Talijanski kantautor i miljenik hrvatske publike predstavio je novi EP ‘Jova Beach Party’ te najavio ‘Jova Beach Tour’, ljetnu turneju koja će uključivati brojne nastupe na atraktivnim talijanskim plažama.

‘Želio sam da moje nove pjesme budu nešto poput soundtracka za ljeto i da se uklapaju u koncept moje ljetne turneje. Ovaj je EP projekt koji me iznimno veseli’, otkrio je Jovanotti.

‘Jova Beach Party’ donosi sedam novih pjesama koje su nastale u suradnji s raznim glazbenim imenima, a među njima se pojavljuje i ‘Dardust’ – jedan od trenutno najatraktivnijih talijanskih projekata koji spaja klasiku i elektroniku. Jovanotti i Dardust surađivali su na pjesmi ‘Nuova era’, koja je ujedno i vodeći singl s ovog izdanja.

Svoj doprinos ovom izdanju dao je i kultni producent Rick Rubin (Santana, Linkin Park, Metallica, Lady Gaga…), čiji producentski potpis nosi prva pjesma na tracklistingu ‘Prima Che Diventi Giorno’. Uz Rubina, na izdanju je radilo još šest producenata, a svaka je pjesma snimljena na različitoj lokaciji.

Jovanotti je koncept ljetnog izdanja spojio s idejom da narednih mjeseci održi ‘Jova Beach turneju’. Koncerti te turneje održat će se na plažama, a glazbenik se u tu svrhu udružio s dobrotvornom organizacijom Svjetski fond za prirodu (World Wildlife Fund) kako bi skrenuo pažnju na važnost očuvanja čistoće okoliša.

Lorenzo Jovanotti Cherubini rođen je 1966. godine u Rimu. Smatra se jednim od najpopularnijih suvremenih talijanskih kantautora, a taj je status izgradio zahvaljujući hitovima poput ‘Serenata rap’, ‘Penso positivo’ i ‘L’ombelico del mondo’. Poznat je po glazbenom stilu koji spaja različite žanrove kao što su ska, rap i funk, a surađivao je s brojnim poznatim imenima među kojima su Ben Harper, Luciano Pavarotti i Gianna Nannini.

EP izdanje je hrvatskoj publici dostupno u radijskom eteru te putem Deezer i Google Play digitalnih glazbenih platformi: https://umhr.lnk.to/JovaBeachParty

Foto: Universal Music Hrvatska


J. J. Cale: Posthumni album Stay Around 
 

Tagged: , , , , , , , , ,