Kavopolitan: Prve online novine o kavi

Kava i novine idealan su spoj, nezaobilazan ritual kojim većina započinje svoj dan. Stoga je Philips kao proizvođač aparata za kavu, lansirao online novine Kavopolitan.Inovacije u svijetu kave, brojne zanimljivosti, korisni savjeti i novi trendovi nalaze se u rubrikama Kavoteka, Lokaliteti, Aparatura, Arterija i Receptura.

Nakon što je Philips prošle godine otvorio Filip’s Coffee Shop, prvi virtualni kafić na svijetu, sada su tu i online novine dok se ispija omiljeni napitak. Jer ‘dođi na kavu’ poziv je koji u ovom dijelu svijeta znači više od druženja. Kava nije samo kava kod nas. To je puno, puno više: vrijeme za sebe, vrijeme za slatko ogovaranje s prijateljicom, za prvi dejt, za sklapanje poslova… Ispijanje kave je ritual prijeko potreban u našoj kulturi. Treba pronaći ravnotežu između posla i ‘imanja vremena za kavu’, jer tek tada život dobiva na kvaliteti. Glumac Hugh Jackman jednom je rekao: ‘Za mene je miris tek skuhane kave najbolji izum ikada’.

Znaju to na Kavopolitanu gdje možete, primjerice, saznati sve o novom spoju kave i tonika (a u vrijeme godišnjih odmora i malo gina), kako slavni piju svoju kavicu ili pročitati odakle je potekla ledena kava. Kavopolitan.hr možete posjetiti u bilo koje doba dana i noći jer je zamišljeno kao feel-good mjesto u bespućima interneta gdje vas uvijek čeka nešto opuštajuće, zabavno i edukativno.

I jesmo li vam rekli da ima gomila fantastičnih recepata? Kako vam primjerice zvuči Rosemary Espresso? Kavopolitan zna sve to i još puno toga.

I. S.


Tagged: , , , , , ,