Maestro Bareza gost Pofuka

U srijedu 28. svibnja (19 sati), na tribini ‘Večernji intervju Branimira Pofuka’ gostovat će ugledni hrvatski dirigent maestro Nikša Bareza koji je nedavno u zagrebačkom HNK-u imao premijeru Smetanine opere ‘Prodana nevjesta’.
Branimir Pofuk i Nikša BarezaBareza je stalni  gost-dirigent Hamburške opere i milanske Scale. Redovit je gost vodećih europskih opernih kuća i stranih koncertnih pozornica. Osobito se zalaže za suvremenu glazbu te veliku pozornost posvećuje hrvatskoj glazbenoj baštini i novim djelima domaćih skladatelja. Dvadeset godina bio je šef dirigent Simfonijskog orkestra HRT-a.

Dobitnik je brojnih prestižnih domaćih i stranih nagrada; Nagrade Johann Fuchs za zasluge na području glazbene umjetnosti u Austriji, Nagrade grada Graza, Nagrade Lovro pl. Matačić za životno djelo, Nagrade Vladimir Nazor, Nagrade Milka Trnina, Nagrade Judita na Splitskom ljetu (trostruki dobitnik), Nagrade Josip Štolcer Slavenski, diskografske nagrada Porin. S pozicije u svijetu najuglednijeg i najvećeg živućeg hrvatskog dirigenta, govorit će i o svojim pogledima na aktualno stanje u hrvatskoj glazbi, kulturi i kazalištima.

Pridružite se tribini u knjižarsko-galerijskom centru VBZ Fadil Hadžić u Zagrebu.

VBZ

Pročitajte još: Pofuk ugošćuje maestra Kranjčevića , Opera Prodana nevjesta u HNK-u , Zagrebačka filharmonija u sjećanje na Lovru von Matačića

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,