Multiinstrumentalistica Lana.S: Debitantski Naš svijet

Lana Škrgatić, umjetničkog imena Lana.S, objavila je svoj prvi singl i video ‘Naš svijet’. Iako je ovo njezIn prvi autorski uradak, ova akademska glazbenica i multiinstrumentalistica iz Zagreba dobro je znano lice svima koji su bili na koncertima Zabranjenog pušenja i Crvene jabuke, a poznata je i kao osnivačica ženskog sastava C.U.R.E.Uz brojne koncertne angažmane i svoj redovan rad u The American International School of Zagreb, na kojem predaje kao profesorica glazbene kulture i dramske umjetnosti, Lana priznaje da dosad nije imala vremena posvetiti se svojoj solo karijeri, što će u idućim mjesecima itekako ispraviti. Prvi korak prema ostvarivanju tog cilja je potpisivanje ekskluzivnog ugovora s Croatia Recordsom, a za prvi singl Lana je odabrala pjesmu ‘Naš svijet’. Ovaj singl ujedno je i najava njezina prvijenca koji će na tržište izaći početkom lipnja.

‘Zaista sam sretna što sam napokon uspjela realizirati i svoj projekt. Skladati sam počela još odavno, ali se jednostavno nisam stigla tome sustavno posvetiti. Nedostatak koncerata u ovoj pandemiji mi je donio malo više vremena i zato sam prionula poslu i veselim se svom prvom albumu. Za umjetničko ime odabrala sam Lana.S jer je jako puno Lana na sceni, a ovo S mi ima veze sa saksofonom koji sviram uz klavir i flautu’, objasnila je.

Da je upravo ‘Naš svijet’ odličan izbor za prvo predstavljanje pokazuju i brojne pohvale na YouTubeu, a ovu pop pjesmu zaraznog refrena posve sigurno ćemo čuti u radijskom i TV eteru. U spotu redatelja Gorana Arbanasa, Lana ja odsvirala flautu, klavir i saksofon, što je između ostalog čini jedinstvenom na našoj glazbenoj sceni.

C. R.


Tagged: , , , , , , , , ,