Zagreb Design Week: Party za zagrijavanje

U zagrebačkom Glow baru najavljen je 6. Zagreb Design Week (ZGDW), čije su novitete i zanimljivosti među prvima upoznali brojni ljubitelji dizajna.Svijet dizajna u Hrvatskoj napreduje iz godine u godinu, a posljednji je dokaz predstavljanje ovog najvećeg hrvatskog festivala dizajna, koji donosi brojne zanimljive izložbe, predavače, glazbene nastupe, radionice, filmske projekcije i panele na temu dizajna.

Zagreb Design Week održat će se od 7. do 12. svibnja u Hali V. Tehničkog muzeja. Ugostit će pedesetak dizajnera i tvrtki koji će ponuditi svoje proizvode, od mode do namještaja. Ljubitelji dizajna moći će posjetiti i 16 partner lokacija, gdje će se moći uvjeriti da Zagreb uistinu živi dizajn.

U sklopu festivala međunarodni će žiri dodijeliti ZGDW nagradu na temu ‘Nova budućnost/Changing the Game’. Riječ je o jedinoj novčanoj nagradi za dizajn u Hrvatskoj, čiji nagradni fond iznosi 20.000 kuna. Tijekom festivala će se u Tehničkom muzeju na izložbi moći pogledati radovi svih finalista i nagrađenih autora natječaja. ZGDW Concept Store ponudit će posjetiteljima najbolje dizajnirane proizvode na hrvatskom tržištu – od nakita i mode do namještaja i automobila.

‘Zagreb Design Week obilježit će i 100 godina Bauhausa, najutjecajnije svjetske škole za dizajn, koja je postavila temelje dizajna kakav danas poznajemo. Predstavit će se i troje hrvatskih studenata Bauhausa – dizajnerica tekstila Otti Berger, fotografkinja Ivanu Tomljenović Meller i arhitekt Gustav Bohutinski.

Država partner je Poljska, pa će se održati izložba ‘ABC poljskog dizajna’ kojom se obilježava njihovih 100 godina dizajna.

M. R. / Foto: Ivan Dimnjaković


Tagged: , , , , , , , ,