ZKM-ova predstava uživo u cijeloj Europi

Predstava Olje Lozice ‘Sada je, zapravo, sve dobro’ Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) bit će izvedena u srijedu, 6. studenoga u dvorani Miško Polanec, u okviru Tjedna Europske kazališne konvencije i Digitalnog europskog kazališnog festivala koji traje do 10. studenoga.Sada je, zapravo, sve dobroPosebnost ove izvedbe jest što će nakon predstave biti priređen razgovor publike i umjetničkog tima koji će se moći pratiti uživo uključenjem na web stranicu, uz sudjelovanje kazališnog blogera Srđana Sandića.

Svi koji se on line pridruže razgovoru moći će izravno postavljati pitanja, a okvirna tema nosi naslov ‘Jeste li ih primijetili?’ – suvremeni hrvatski dramski tekst o marginaliziranim skupinama društva i strategije razvoja nove kazališne publike na društvenim mrežama.

Ideja o on line praćenju kazališnih događanja pokrenula je Europska kazališna konvencija koja ove godine obilježava 25. godišnjicu postojanja i riječ je o eksperimentalnom projektu koji istražuje nove forme međuteatarske digitalne suradnje i potiče besplatno interaktivno objedinjavanje što većeg broja sudionika na javnoj tribini. U tijeku Tjedna Europske kazališne konvencije moći će se pratiti i razgovori o predstavama iz još 17 europskih gradova i kazališta. Prvi put u povijesti Europska kazališna konvencija povezat će javne kazališne razgovore putem interneta, uživo prenoseći izlaganja i tribine. O planu događanja u drugim europskim gradovima više na www.etc-cte.org.

ZKM

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,