Tribina PiČi S Ivanom Rogar u knjižnici Vladimira Nazora

Što piše, kako to i zašto radi jedna od najperspektivnijih autorica mlađe generacije i dobitnica Kamova Ivana Rogar, doznat ćemo u četvrtak, 25. svibnja, u 18 sati na tribini PiČi u knjižnici Vladimira Nazora (Vodovodna 13) u Zagrebu.

‘Ako volite i želite pisati, onda se to ne radi u jednom dahu’, kaže Ivana.

Moderatorica tribine Sanja Vučković s njom će razgovarati o tome kako piše, što i koga čita, dok će posjetitelji moći poslušati njezine sjajne priče.

Ivana Rogar diplomirala je komparativnu književnost i engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je trenutno na doktorskom studiju književnosti, kulture, izvedbenih umjetnosti i filma. Urednica je u književnim časopisima ‘Quorum’ i ‘Libra Libera’, surađuje s brojnim književnim časopisima u zemlji i regiji te se bavi prevoditeljstvom. Pjesme su joj objavljene u novom izdanju američkog časopisa ‘The Cafe Review’. Suradnica je Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža.

Do sada je objavila dvije zbirke priča, ‘Tamno ogledalo’ i ‘Tumačenje snova’. Za zbirku priča ‘Tumačenje snova’, 2016. je dobila nagradu Hrvatskog društva pisaca Janko Polić Kamov.

Drugi dio tribine PiČi rezerviran je za posjetitelje. Imate li hrabrosti iskoračiti u javnost sa svojim rukopisima? Kako ono što pišete zvuči drugima? Jeste li pokušali ponuditi rukopis urednicima, izdavačima, književnim časopisima? Javljate li se na književne natječaje?

Na ta i druga pitanja potražite odgovore na tribini PiČi u knjižnici Vladimira Nazora zadnjeg četvrtka u mjesecu. U prijateljskoj atmosferi sudionici će čitati vlastite tekstove, raspravljati, provoditi kratke motivacijske vježbe kreativnog pisanja te kroz razgovor s gostom-autorom propitkivati književno stvaranje, kao i načine autorskog samopredstavljanja u javnosti.

R. K.


Tribina ‘Čitaj mi’ sa spisateljicom Jelenom Zlatar

Tribina ‘Čitaj mi’: Izgubljeni u (književnom) prijevodu
 

Knjižnica Vladimira Nazora: Tribina o kreativnom pisanju

Tagged: , , , , , , , , , , ,