Detour otkriva skrivenu pjesmu

Grupa Detour donosi peti singl s nadolazećeg studijskog albuma.‘Skrivena’ će kroz dva tjedna dobiti i popratni spot, a o samoj pjesmi autor i frontman benda Nenad Borgudan kaže: ‘Čeka nas možda atipičan singl, ako gledamo zadnje četiri pjesme, atipičan u smislu tempa. Ovaj put to nije plesna pjesma, ovaj put je to jedna balada. Ali mislim da će, kao i neke naše prijašnje sporije stvari dobro leći našim fanovima.’

Singl ‘Skrivena’ dolazi samo nekoliko tjedana prije novog studijskog albuma ‘TourDetour’ koji bi svjetlo dana trebao ugledati već krajem studenog: ‘TourDetour podsjeća na nekakvu rutu, na nekakvo putovanje. Ali i samo ime albuma govori da se radi o na prvu nespojivim pojmovima – putu i skretanju s puta. Ja ne radim sve pjesme u istom stilu nego pokušavam pronaći, ‘ajmo reći, jezik za određenu pjesmu, pa od tud taj neki eklekticizam tj. različitost u svim tim izražajima. A TourDetour je baš to – spajanje nespojivog’, kaže Nenad Borgudan.

Vlasnicima Porina za najbolji pop album i pjesmu godine, 2018. je svakako posebna s obzirom na to da za kraj pripremaju najveći koncert u karijeri. Nakon sjajnih rasprodanih koncerata u Tvornici kulture, Vintage Industrial Baru i u dvorani Lisinski, s grupom Pavel, za 8. prosinca najavljuju koncert u zagrebačkom Domu sportova gdje će uživo predstaviti i svoj novi album.

‘Dom sportova je bila logična stepenica i pripremili smo puno toga. Od posebnog repertoara, aranžmana i na kraju gostiju… Bit će to naše veliko slavlje i pozivam sve da budu njegovim dijelom’, iskren je Nenad.

A. R. / Foto: Mare Milin


Tagged: , , , , , , , , , , ,