Parni valjak u Londonu

Nakon dugogodišnjeg iščekivanja i nedavno održanog koncerta u potpuno rasprodanoj Areni Zagreb, vrijeme je da nezaustavljivi Parni valjak ponovno nastupi u Londonu.Prošle su pune 23 godine od zadnjeg susreta fanova iz britanske prijestolnice s kultnim zagrebačkim bendom, a zvukove poznatih rifova i balada poput ‘Lutke za bal’, ‘Sve još miriše na nju’, ‘Uhvati ritam’, Ugasi me’ te brojne druge, moći će čuti 15. ožujka 2018. godine u legendarnom klubu The Grand Theatre. VIP ulaznice rasprodane su u samo nekoliko sati od početka prodaje, a zbog ograničenog broja mjesta preporuka organizatora je da se ulaznice osiguraju što prije.

Klub The Grand Theatre poznat je po vrhunskom ozvučenju i pozornici na kojoj su gostovala najveća svjetska glazbena imena poput grupa Oasis, Jamiroquai, Muse, The Verve, Siouxsie and The Banshees te brojni drugi, a napokon će ugostiti i legende naše scene.’To je super prostor, a sjećam ga se jako dobro. Jako se veselimo ovom koncertu i bit će veliki izazov svirati ispred publike koja živi u Londonu i koja je imala priliku slušati i gledati sve svjetske bendove. Ispred nas su postavljeni visoki kriteriji no veselimo se ovom izazovu i povratku pred londonsku publiku’, izjavio je Husein Hasanefendić Hus.

Parni valjak je jedna od najvećih i najpopularnijih grupa, osnovana 1975. godine u Zagrebu, a smatra se jednom od pokretača vala rock i pop-rock grupa u regiji. Predvođen glavnim autorom Huseinom Hasanefendićem Husom i pjevačem Akijem Rahimovskim, bend je tijekom karijere objavio dvadesetak studijskih albuma, nekoliko live albuma, mnoštvo kompilacija i nekoliko video izdanja. Dobitnici su 15 nagrada Porin i brojnih ostalih nagrada i priznanja. Njihov glazbeni stil s godinama je evoluirao, ali su uspjeli ostali vjerni svom izvornom rock izričaju i pretežito ljubavnoj tematici.

Parni valjak je poznat po koncertima koji traju satima, odličnom kontaktu s publikom te vrhunskoj glazbeno-scenskoj izvedbi koju uvijek prati i najviša razina produkcije. Nakon koncerta sve fanove očekuje još jedno iznenađenje – After Party by Tulum DJ Set.

I. Č.


Tagged: , , , , , , , ,