Makedonija u Zagrebu: Tikveš Wine Experience

U restoranu Opera na 17. katu zagrebačkog hotela Westin, održana je promocija makedonskih vina pod nazivom ‘Tikveš Wine Experience’, u organizaciji vinarije Tikveš.Uz veliki izbor vina, koja su imali prilike kušati, uzvanici su se prepustili uživanju u izvrsnoj hrani i odličnoj atmosferi.

Peter McCombie, Master of Wine

Specijalni gost na ovom eventu bio je Peter McCombie renomirani svjetski konzultant s titulom Master of Wine i dopredsjednik International Wine Challengea. Gostima je pružena prilika da putem pomno odabrane selekcije upoznaju podneblje iz kojeg potječu vina Tikveš te otkriju filozofiju proizvodnje, karakteristike te sve njihove prednosti.

Glavni direktor vinarije Tikveš, Radoš Vukićević, naglasio je kako Tikveš ima ambiciju postati svjetski poznati vinski brend te dodao kako to podrazumijeva i približavanje najvišim standardima u proizvodnji vina. To se potvrđuje brojnim nagradama na svjetskim natjecanjima koje Tikveš osvaja i to u prosjeku više od 50 svake godine. Tikveš kao renomirana tvrtka cijeni hrvatsko tržište te ovaj Wine Experience smatra samo jednim od koraka u približavanju brenda hrvatskim potrošačima.

Na gala večeri predstavljeno je pet premium vina iz ponude vinarije Tikveš koja su dostupna i na hrvatskom tržištu: Alexandria Cuveé bela vintage 2017; Bela voda (bijelo) vintage 2016; Vranec Special Selection, vintage 2015; Bela voda (crveno), vintage 2015 i Temjanika Special Selection, vintage 2017

Tikveš je jedna od najstarijih i najvećih vinarija u jugoistočnoj Europi, čija je priča započela 1885. godine. Smještena je u vinskoj regiji koja glasi za jednu od najboljih na području jugoistočne Europe, gdje je tradicija proizvodnje vina stara više od 2500 godina. 2003. godine promijenili su se vlasnici i koncept rada te je investirano 40 milijuna eura. U vinariji se posebna pozornost pridaje poboljšanju i modernizaciji cjelokupnog procesa proizvodnje kako bi krajnji produkt bio zaista vrhunske kvalitete. Jedna od prednosti jest i umijeće spajanja lokalne vrste grožđa s internacionalnim vrstama kako bi krajnji rezultat bio jedinstveni spoj lokalne tradicije vina u sklopu sa svjetskim iskustvom. Od 2010. godine vinski konzultant je jedan od najboljih enologa u svijetu Philip Cambie, koji potpisuje premium Tikveš vina. Sama vinarija može se pohvaliti s preko 50 etiketa od kojih je svaka posebno klasificirana pod različit okus i za različit segment potrošača.

P. R.


Tagged: , , , , , , , , ,